Чавушоглу нарече Дендиас „травмиран ревльо с комплекс за малоценност“

Чавушоглу нарече Дендиас „травмиран ревльо с комплекс за малоценност“
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.10.2021
  • Share:

Външният министър на Турция прояви твърдост по отношение на регионалните спорове и конфронтацията на страната му със САЩ заради придобиването от страна на Анкара на руската ракетна система С-400

 

 

 

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу предприе безпрецедентна лична атака срещу гръцкия си колега Никос Дендиас, като го нарече „травмиран ревльо с комплекс за малоценност“ в рамките на телевизионно интервю за CNN Turk. Това пише електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, цитирано от Агенция "Фокус".

„Те (Гърция и нейните съюзници Кипър, Египет и др.) се срещат от време на време. Гърция се оплаква от Турция на всяка среща. (Дендиас) казва, че се обажда на двама или трима външни министри на ден и се оплаква от Турция. Гръцкият външен министър все още плаче като ревльо. Това е травматично. Трябва да плаче на поне петима души на ден и да се оплаква от Турция. Вижте неговите „туитове“, в които пише, че Турция е агресор и други подобни. Това е отношение, произтичащо от комплекс за малоценност и страх“, каза Чавушоглу пред CNN Turk.

 

http://epicenter.bg/images/news/32020/thumbs/main_1584953246.jpg

Чавушоглу също прояви твърдост по отношение на регионалните спорове и конфронтацията на страната му със САЩ заради придобиването от страна на Анкара на руската ракетна система С-400.

„Когато (гърците) отнемат правата ни, ние правим каквото е необходимо на терена и на масата. Ние показахме това. Ще го покажем отново. Балансът на силите (в Егейско море и Източното Средиземноморие) няма да се промени“, увери първият дипломат на Анкара.

Турският външен министър добави, че Турция „трябва да получи модернизирания изтребител F-35 от САЩ“, които я изключиха от програмата заради придобиването на С-400. Чавушоглу каза, че ако САЩ упорстват в отказа си, „ще обмислим закупуването на Су-57 или Су-35 (от Русия)“.

 

 

 

Станете почитател на Класа