Силите на опълчението нанасят ответни удари срещу украинските въоръжени сили

Силите на опълчението нанасят ответни удари срещу украинските въоръжени сили
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.10.2021
  • Share:

Поредно изостряне на ситуацията в Донбас.

 

На 26 октомври въоръжените сили на Украйна извършиха минометна атака срещу селата Пришиб, Смелое, Хорошее и Соколники в Славяносербския район на ЛНР. В резултат на попаденията на боеприпаси с калибър 82 мм и 120 мм са пострадали 6 жилищни сгради само в село Пришиб, съобщиха от пресслужбата на НМ на ЛНР.

 

Силите на опълчението нанасят ответни удари срещу украинските въоръжени сили, унищожавайки техника

 

 

В репортажа си от местото на събитието НМ на ЛНР демонстрира случилото се. В отговор на обстрела народното опълчение започна да нанася удари по украинските въоръжени сили, унищожавайки украинската техника.

 

Вечерта на 27 октомври пресслужбата на оперативно-тактическата група на Въоръжените сили на Украйна «Север» съобщи на страницата си във Фейсбук, че «окупационните войски на Руската федерация» са изстреляли около 20 120-мм боеприпаса по село Трьохизбенка в Новоайдарския район на Луганска област, повреждайки жилищни сгради.

 

Силите на опълчението нанасят ответни удари срещу украинските въоръжени сили, унищожавайки техника

 

 

Освен това украинската страна публикува снимки на горящ камион ЗИЛ-131, превозващ вода за украинските военни край село Кряковка в Новоайдарския район на Луганска област. Твърди се, че в този район противникът е изстрелял около 30 120-мм боеприпаса.

 

 

 

 

 

ЛНР уточни, че Кряковка се намира на отсрещния бряг на река Северски Донец от село Соколники. В същото време огневите точки, които стреляха по ЛНР, бяха в района на изгорелия камион.

 

Припомняме, че рязкото активизиране на бойните действия в Донбас започна след използването на турските дронове „Байрактар“ от Въоръжените сили на Украйна, както и превземането на „сивата зона“ на демаркационната линия от украинските военни.

 

На 28 октомври украинските въоръжени сили започнаха да обстрелват територията на ДНР с артилерия. Ясиновата и село Минеральное, област Ясиноватски, бяха под обстрел от 152-мм оръдия. Продължаваме да следим случващото се.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа