Си Дзинпин предложи глобална инициатива за сътрудничество

Си Дзинпин предложи глобална инициатива за сътрудничество
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.10.2021
  • Share:

Китайският президент предложи взаимно признаване на ваксините срещу коронавирус.

 

Китайският президент Си Дзинпин, говорейки в събота на срещата на върха на Г-20 чрез видеовръзка, предложи инициатива за глобално сътрудничество в областта на ваксините срещу коронавирус, предава агенция Xinhua, цитирана от "Фокус".

„Си Дзинпин стартира инициатива за глобално сътрудничество в областта на ваксините“, съобщава агенцията.

Китайският президент призова за насърчаване на взаимното признаване на ваксините срещу коронавирус, визирайки списъка на Световната здравна организация с ваксини за спешна употреба.

„Необходимо е да се третират справедливо различните ваксини“, каза Си Дзинпин. „Разчитайки на списъка на СЗО с ваксини за спешна употреба, трябва да се насърчава взаимното признаване на ваксините“, добави той.

Президентът на Китайската народна република призова Г-20 да се придържа към откритостта, взаимноизгодното сътрудничество и да защитава принципа на многостранност.

„В лицето на безпрецедентните промени в света за последните сто години и пандемията от коронавируса, Групата на двадесетте, като основен форум за международно икономическо сътрудничество, трябва да се ангажира за бъдещето на човечеството и благосъстоянието на народите, трябва да се придържа към принципите на откритост, толерантност и взаимноизгодно сътрудничество и да прилагат в практиката истински мултилатерализъм“, каза Си Дзинпин.

Китайският лидер предложи да се проведе международен форум за стабилността на производството и веригите за доставки.

 

 

 

Станете почитател на Класа