Ню Йорк се готви за последствията от задължителните ваксинации

Ню Йорк се готви за последствията от задължителните ваксинации
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.11.2021
  • Share:

С наближаването на крайния срок, до който всички служители на общинските ведомства на Ню Йорк трябва да покажат потвърждение за поне една ваксинация срещу коронавируса, градските власти се подготвят за последствията от тази инициатива, съобщава CNBC. Въпреки заплахата от уволнение, не всички са съгласни да бъдат ваксинирани. В резултат на това Ню Йорк може да се сблъска с предизвикателства като планини от боклук по улиците и недостиг на полиция, пожарникари и медици.

 

CNBC: Планини от боклук по улиците, недостиг на полиция и пожарникари - Ню Йорк се готви за последствията от задължителните ваксинацииНю Й

орк

Затворени пожарни станции, купища боклук по улиците, по-малко линейки и полицаи — това са възможните последици от задължителните ваксинации в Ню Йорк.

 

Повечето общински служители трябва да покажат доказателство за поне една доза ваксина до 17:00 часа днес. В противен случай рискуват да загубят работата си.

 

 

 

 

А ето как изглеждат нивата на ваксинация сред градските отдели от вчера вечерта.

 

Полицейското управление на Ню Йорк — ваксинирани 79 процента. Пожарната — 69 на сто. Департаментът на здравеопазването има един от най-лошите резултати — едва 67 процента.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа