Бразилия готви споразумение с Мъск за наблюдение на Амазония със сателитите Starlink

Бразилия готви споразумение с Мъск за наблюдение на Амазония със сателитите Starlink
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.11.2021
  • Share:

Бразилското правителство постига напредък в преговорите с технологичния магнат Илон Мъск, за споразумение за наблюдение на Амазония със сателити на Starlink, за да открива нелегален дърводобив и възможни пожари, беше съобщено официално.


Допълнително се анализират проекти за свързаност на училища и здравни заведения в селските райони, коренните общности и отдалечените места.


Информацията беше публикувана след среща в град Остин (Тексас, САЩ) между министъра на съобщенията Фабио Фариа и основателя на Tesla и SpaceX, Илон Мъск.


"Работим за сключване на това важно партньорство между бразилското правителство и компанията SpaceX. Искаме да комбинираме технологията, която те разработиха, с програмата Wi-Fi Brazil на Министерството на комуникациите", каза служителят.


„Нашата цел е да донесем интернет в селските райони и отдалечени места, както и да помогнем за контролиране на пожарите и незаконното обезлесяване в тропическите гори на Амазония", обясни той.


За Фариа приблизително 4500 спътника, които компаниите на Илон Мъск държат в орбита на малка височина, биха позволили такова проследяване.


„Ние сме нетърпеливи да осигурим свързаност на по-малко свързаните", каза Мъск след срещата.

Станете почитател на Класа