TikTok засилва правилата за безопасност, за да предпази тийнейджърите от опасни измами

TikTok засилва правилата за безопасност, за да предпази тийнейджърите от опасни измами
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.11.2021
  • Share:

TikTok обяви в сряда засилването на правилата за безопасност по отношение на потенциално опасни предизвикателства и измами за тийнейджъри.


Мярката включва разкриване и премахване на алармиращи публикации или такива, свързани със самонараняване. „Създадохме технология, която предупреждава нашите екипи по сигурността за внезапно увеличаване на обидното съдържание, свързано с хештагове, и сега я разширихме, за да уловим и потенциално опасното поведение", обяснява ръководителят на политиките за обществена сигурност на социалната мрежа в Европа Александра Евънс.


Така потребителите, които търсят съдържание, свързано с предизвикателства или вредни измами, ще видят ново известие, което според платформата ще ги насърчи да получат повече информация, а в случай, че хората търсят измами, свързани със самоубийство или самонараняване, в търсенето ще бъдат показани допълнителни ресурси.


Промените се основават на препоръките и заключенията от проучване, проведено от британската неправителствена организация Praesidio Safeguarding. Анализът включваше проучване сред 10 900 юноши, родители и учители от различни страни по света.


По-специално, те бяха помолени да опишат нивото на риск от онлайн предизвикателство, което наскоро са виждали. Установено е, че 48% от интервюираните го оценяват като "безопасно", а 32% смятат, че "включва малък риск, но като цяло също е безопасно". 14% от анкетираните си спомнят „опасно предизвикателство", а 3% „много опасно". В същото време само 2% от подрастващите потвърдиха, че са „участвали в частично опасно предизвикателство" и 0,3% в „много опасно".


Що се отнася до подобен въпрос относно скорошна измама, 31% от участниците в проучването го оцениха като „очевидно фалшиво/невероятно", а 27% смятат, че е „достоверно и може да подведе някого". 35% от анкетираните признаха, че измамата ги тревожи и трябваше да проверят още веднъж дали не е истина, докато 3% са вярвали в измамата, дори по време на проучването.

Станете почитател на Класа