Алек Болдуин не чувства отговорност за стрелбата в „Rust“.

Алек Болдуин не чувства отговорност за стрелбата в „Rust“.
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.12.2021
  • Share:

Холивудският актьор Алек Болдуин отрече да изпитва вина за смъртта на оператора Халина Хътчинс при стрелбата на снимачната площадка, заявявайки, че въпреки че инцидентът може да повлияе на кариерата му, той не смята себе си за отговорен.


Говорейки пред Джордж Стефанопулос от ABC в интервю, излъчено изцяло в четвъртък вечерта, звездата от „Rust" каза, че „ще направи всичко възможно, за да отхвърли случилото се на снимачната площадка в края на октомври", въпреки че отрече той да е виновен.


„Чувствам, че някой е отговорен за случилото се и не мога да кажа кой е, но знам, че не съм аз. Може би щях да се самоубия, ако смятах, че съм отговорен, и не го казвам лекомислено", каза той, като също отговори отрицателно на въпроса дали изпитва вина.


В излъчени преди това клипове Болдуин твърди, че не е натиснал спусъка на пистолета, вместо това заявява, че той е гръмнал в ръката му. Той твърди, че няма представа как истински патрон се е озовал в това, което е трябвало да бъде „студено" оръжие, добавяйки, че неизвестен „някой" трябва да го е поставил там.


Въпреки че актьорът смята, че е много малко вероятно да му бъде повдигнато наказателно обвинение за инцидента, който все още се разследва от властите, той отбеляза, че това може да окаже влияние върху бъдещето му във филмовия бизнес. „Вече не давам и цент за кариерата си", каза той, наричайки смъртта на Хътчинс „най-лошото нещо, което му се е случвало".

Станете почитател на Класа