Собственик на Tesla печели по 800 долара на месец, копейки криптовалута с колата си

Собственик на Tesla печели по 800 долара на месец, копейки криптовалута с колата си
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.01.2022
  • Share:

Сирадж Равал, който живее в Сан Франциско (Калифорния, САЩ), собственик на електрически автомобил Tesla Model 3, твърди, че натрупва по 800 долара на месец, използвайки колата си за копаене на криптовалути. Историята беше публикувана на 8 януари от CNBC, а през 2020 г.Равал сподели видеоклип за нея в своя YouTube канал.


„Той е много по-бърз и много по-ефективен от енергийна гледна точка", цитира собственикът на автомобила. Равал твърди, че е успял да постигне такива печалби през 2021 г., когато цените на алткойн полигона и етера се покачват.


За да копае със своят Tesla Model 3, Равал използва различни техники. Той използва безплатен софтуер на своя компютър Apple Mac mini M1, захранван от инвертор, поставен в контакт, разположен в централната конзола на автомобила. В допълнение, той свързва графични процесори (GPU) в предната част на автомобила, което позволява тези процесори да се захранват с вътрешната батерия на Tesla, както е подробно описано в материала.


Въпреки това, методът, който Равал харесва най-много, е да използва езика за програмиране JavaScript, за да „хакне" собствения централен процесор (CPU) на Tesla и да свърже графичните процесори директно към електрическия мотор.


Блогърът използва JavaScript, за да създаде уеб приложение, което може да извлича данните от неговата Tesla и понякога да ги модифицира. След това свързва пет графични процесора към акумулатора на автомобила и редува стартиране на два алгоритма за „хеширане" (преобразуване на един или повече входни елементи в низ от изходни знаци), където единият копае Ethereum, а другият генерира токените на Polygon.


Въпреки че трябва да плаща от 30 до 60 долара на месец, за да зарежда автомобила си, Равал смята батерията на Tesla за „ненадмината", което му позволява да генерира печалби чрез необичайния си начин за копаене на криптовалути.


Той копае с колата си почти 20 часа на ден. За да защити своите дигитални активи, „youtuber" не тегли пари в брой, а залага своя Ethereum в Midas.Investments, инвестиционна платформа за криптовалута, която предлага процентна възвръщаемост от 23% годишно.


По този начин собственикът на Tesla Model 3 е печелил $400 до $800 на месец през 2021 г., въпреки нестабилността на пазара на криптовалути. Междувременно Равал планира да превърне превозното си средство в „роботакси", тоест напълно автономна кола, и по този начин да се възползва от нея по всяко време, когато не е зад волана.

Станете почитател на Класа