Украинските военни обекти са подложени на масирани удари

Украинските военни обекти са подложени на масирани удари
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.02.2022
  • Share:

В цяла Украйна се провежда мащабна военна операция. Официални репортажи и сводки на журналисти от мястото на събитието говорят за масово използване на далекобойни ракетни оръжия. Основните цели са обекти на украинската военна инфраструктура. Съдейки по последните доклади, украинските ВВС и ВМС вече са унищожени.

 

Украинските военни обекти са подложени на масирани удари

 

 

Веднага след обявяването  на президента на Русия за операцията по демилитаризиране и денацификация на Украйна, от цялата територия на тази страна започнаха да пристигат доклади за това как е започнала да се осъществява тази операция. Съобщава се, че са нанесени масирани ракетни и артилерийски удари по всички обекти от ключовата военна инфраструктура на Украйна.

 

Става дума преди всичко за летища, военни бази, складове, съоръжения за противовъздушна отбрана. По-специално, експлозии са регистрирани във военни складове на 92-ра бригада на въоръжените сили на Украйна в Харков, в стационарни системи за противовъздушна отбрана на Украйна в Одеса, във военни обекти близо до Мариупол и др.

 

Въздушно-космическите сили на Русия нанесоха въздушни удари по базите на 25-та и 93-та бригади на въоръжените сили на Украйна край Днепропетровск, съобщават медиите.

 

Украинският журналист Юрий Бутусов съобщава, че „атакувани са военни обекти в цялата страна, на първо място се нанасят удари по части за противовъздушна отбрана, въздушни бази и системи за управление“.

 

Съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко също заяви, че „току-що е имало ракетни удари по военни командни центрове, военни складове, летища, в Киев, Харков, Днепър. Има артилерийски обстрел на границата“.

 

Той също така съобщава, че руските войски са пресекли границата с Харков. Командването на въоръжените сили на Украйна съобщава за ракетни удари по украински военни щабове и летища, съобщават източници на The Guardian.

 

 

Павел Иванов

Станете почитател на Класа