Путин: Сблъсъкът с антируските сили в Украйна бе неизбежен

Путин: Сблъсъкът с антируските сили в Украйна бе неизбежен
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.04.2022
  • Share:

Руските въоръжени сили в хода на специалната военна операция действат смело, компетентно, ефикасно и ефективно, използват най-модерните видове оръжия, добави президентът.

 

Путин: Сблъсъкът с антируските сили в Украйна бе неизбежен

 

Сблъсъкът с антируските сили, подхранвани в Украйна, беше неизбежен, беше просто въпрос на време. Това мнение изрази руският президент Владимир Путин във вторник по време на разговор със служители на руската космическа индустрия на космодрума «Восточный».

 

„Украйна започна да се превръща в антируски опорен пункт, започнаха да растат отдавна съществуващите там кълнове на национализъм и неонацизъм“, заяви държавният глава на Русия.

 

„Разрастването на неонацизма беше специално отглеждано и сблъсъкът на Русия с тези сили беше неизбежен, те само избраха времето за атака“, подчерта Путин.

 

Държавният глава на Русия подчерта, че последвалите събития показаха колко дълбоко са се разраснали неонацистките идеи в Украйна.

 

«Това е очевиден факт. Неонацизмът, за съжаление, стана факт от живота в една доста голяма страна, близка до нас. Това е очевидно: беше неизбежно, единствено беше въпрос на време», добави той.

 

Путин отбеляза, че при постигане на целите на специалната военна операция Руската федерация помага на хората в Донбас, а от друга страна „взема мерки за гарантиране на сигурността на самата Русия“.

 

«Очевидно нямахме друг избор, така е. Няма съмнение, че целите (на специалната операция) ще бъдат постигнати», заключи той.

 

„Целите са напълно разбираеми, благородни са“, подчерта Путин.

 

„Основната цел е да се помогне на хората в Донбас, хората от Донбас, които ние признахме, бяха принудени да направят това, защото киевските власти, тласкани от Запада, отказаха да спазват споразуменията от Минск, насочени към мирно решение на проблемите на Донбас“, добави президентът на Русия.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа