Възобновява се сътрудничеството между Крим и освободените места в Херсонска и Запорожка области на Украйна

Възобновява се сътрудничеството между Крим и освободените места в Херсонска и Запорожка области на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.04.2022
  • Share:

Възобновяването на сътрудничеството между Крим и освободените от руските войски в Херсонската и Запорожката области на Украйна ще върви бавно до приключването на специалната операция, това заяви Сергей Цеков, сенатор от региона и член на комисията на Съвета на федерацията по международни въпроси, съобщи ТАСС.

 

Възобновява се сътрудничеството между Крим и освободените места в Херсонска и Запорожка области на Украйна

 

 

По-рано съобщихме: Путин отвръща на удара: Превръща Крим в непревземаема крепост

 

По случай годишнинаjd от присъединяването на Крим към Русия президентът Путин поднесе на кримачни «особен подарък», пише  Kronen Zeitung.

Както съобщава австрийското издание, в Крим ще бъдат прехвърлени далечните бомбардировачи ТУ-22М3 — като отговор на разполагането на системите на ПВО на САЩ в Румъния.

Главата на Кремъл, пояснява австрийското издание, взе решение да разположи в авиобазата в Гвардейск в Крим далечните бомбардировачи  ТУ-22М3 — като отговор на разполагането на американските системи за ПРО в Румъния.

Президентът Путин, продължава авторът, лично пристигна за празниците, посветени на юбилея.

Там руският лидер взе участие в тържествата и символично вкара в експлоатация нови електроцентрали.

 

«Днес бе направена още една важна стъпка относно укрепването на енергийната сигурност на Кримския полуостров», заяви по време на церемонията главата на Кремъл.

 

Крим стана част от Русия през 2014 година, припомня журналистът.

 

Днес, пет години по-късно, в Кримъл считат, че руската политика се ползва с все по-голямо признание, независимо от западните санкции, отбелязва авторът на статията.

 

«В света расте разбирането, че Крим вече завинаги е в състава на Русия и обратен път няма», цитира авторът думите на председателя на Съвета на Федерациите Валентина Матвиенко.

 

Но това не попреди на НАТО за поред път да поиска от Русия «да върне Крим на Украйна», подчертава журналистът от австрийското издание.

 

Петя Паликрушева

 

Станете почитател на Класа