Илон Мъск: Служителите да се върнат в офиса или другаде да се преструват, че работят

Илон Мъск: Служителите да се върнат в офиса или другаде да се преструват, че работят
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.06.2022
  • Share:

Илон Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla, е помолил „служителите да се върнат в офиса или някъде другаде да се преструват, че работят", според бележка, изпратена до персонала.
Около 30% от офис служителите в САЩ все още работят от вкъщи, според Ник Блум, професор по икономика в Станфорд. Много компании преминават към хибриден модел на работа, при който персоналът идва в офиса два или три дни в седмицата.
Но най-богатият човек в света очевидно се е възмутил от идеята неговите служители да работят от вкъщи. В бележка, озаглавена „Дистанционната работа вече не е приемлива", Мъск пише „Всеки, който желае да работи отдалечено, трябва да бъде в офиса за минимум (и имам предвид *минимум*) 40 часа седмично или да напусне Тесла. Това е по-малко, отколкото искаме от заводските работници".
Нито Мъск, нито Тесла са потвърдили, че той е изпратил бележката, но в отговор на последовател в Twitter с молба за „допълнителен коментар към хората, които смятат, че идването на работа е остаряло понятие", Мъск написа: „Те трябва някъде другаде да се преструват, че работят".
Tesla се присъединява към вълната от компании, които изискват връщане на офиса на служителите. Докато някои големи работодатели са приели политиките за доброволна работа от вкъщи за постоянно, други, включително Google на Alphabet, залагат да се стимулират личните взаимодействия между колегите.
Новината идва, когато Мъск продължава да преследва превземането на Twitter, чийто офис в Сан Франциско, според него, „може да бъде превърнат в приют за бездомни, тъй като така или иначе никой не се появява".
Главният изпълнителен директор на Twitter, Параг Агравал, туитира през март, че офисите на Twitter ще бъдат отворени отново, но служителите все още могат да работят от вкъщи, ако искат. „Където се чувствате най-продуктивни и креативни, е мястото, където ще работите и това включва работа от вкъщи на пълен работен ден завинаги", написа Агравал в туит.

Станете почитател на Класа