"Чуждестранният легион" нахлу в Северодонецк, ще спасява украинската армия

"Чуждестранният легион" нахлу в Северодонецк, ще спасява украинската армия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.06.2022
  • Share:

В района на Луганск продължават тежки боеве между украинските войници и руските нашественици. Чуждестранни доброволци от „Чуждестранния легион“ се притекоха на помощ на защитниците на Украйна.

 

Те се борят рамо до рамо с украинците за украинския Северодонецк. Това съобщиха от областната военно-гражданска администрация в Луганск с твърдението, че са си върнали 20% от територията на града.

"Целият свят помага на Луганска област: Чуждестранният легион влезе в Северодонецк. Битките за града продължават", отбелязва се в коментар към репортаж на журналисти от Радио Свобода.

 

Сутрешна сводка: "Чуждестранният легион" нахлу в Северодонецк, ще спасява украинската армия

 

Журналистите казаха, че Северодонецк продължава да бъде активно щурмуван от руски войски. По време на боевете те успяват да заемат значителна част от града. В Северодонецк градските битки продължават.

„Въоръжените сили на Украйна се опитват да се укрепят и да се подготвят за контранастъпателни операции. На помощ им се притекоха части от чужденци от цял ​​свят, които доброволно сформираха отделно специално подразделение и се бият на страната на Украйна“, съобщават кореспонденти.

Войници от „Чуждестранния легион“ подсилиха щурмовите групи на украинските защитници.

„Удивително е колко хора от цял ​​свят са се събрали и са помогнали на страна, нуждаеща се от помощ. Много е вдъхновяващо, когато много момчета с различен произход тренират рамо до рамо и стават доброволци“, каза Мат, който дойде в Северодонецк от Австралия. Той изрази надежда, че неговият пример ще вдъхнови още повече хора да помогнат на Украйна.

„Тази война е и за грузинците. Аз съм само на 20 години, но чувствам, че което правя е правилно. Ще изтласкаме руснаците от Украйна. Няма значение дали войната ще продължи още един ден или три години Ние сме от правилната страна на историята. И ние ще се погрижим всички да се завърнат у дома, при семействата си и искаме да сме сигурни, че окупаторите няма да могат да направят същото", каза Зура Какалидзе от Грузия.

 

 

Войната можеше да свърши след месец, преди зимата и всеки момент. Това каза в ефира на телемаратон съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михаил Подоляк.

Според Подоляк, след като получи всичко необходимо от Запада, украинската армия ще започне „по-интензивна контраофанзива“.

По-рано Подоляк предупреди Европа, че опитите за преговори с Руската федерация могат да завършат с "кърваво преразпределение на границите" в света.

В битката при Харков руската армия е убила френски наемник.

Френската радиостанция Europe 1 все още не е посочила името на жертвата и датата на смъртта. Известно е, че бойците са пристигнали в Украйна като част от чужд легион. Смъртно е ранен от артилерийски удар край Харков.

 

В бою под Харьковом Армия России уничтожила французского наёмника | Русская весна

 

 

„Получихме тъжната новина, че французин е бил смъртоносно ранен в битките в Украйна“, заяви френското външно министерство.

„Войната може да свърши след месец, а може и преди зимата. Войната не е само математика на бойното поле – колко изстрела имаме, колко изстрела има Руската федерация. Днес, на изток, ние, за съжаление, имаме известна концентрация на ресурси сред руснаците, техника и жива сила и имаме много интензивни боеве. Утре ще имаме повече ресурси, с които нашите партньори ще ни помагат и тогава математиката ще е друга", обясни той. От ведомството припомниха, че не препоръчват на французите да ходят в Украйна.

 

 

 

Станете почитател на Класа