Полша отново ще бъде първата жертва: Кедми оцени трансформацията на Бундесвера във Вермахт

Полша отново ще бъде първата жертва: Кедми оцени трансформацията на Бундесвера във Вермахт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.06.2022
  • Share:

С неотдавнашното си изявление германският канцлер Олаф Шолц хвърли последната си маска и показа на целия свят реваншистките настроения на германския управляващ елит.

 

 

Следващата му стъпка може да бъде връщане към стария слоган Drang nach Osten. Полша и балтийските страни най-вероятно са щастливи, че най-накрая успяха да заразят Германия с пещерна русофобска истерия. Те не разбират, че самите те ще станат първите жертви на възраждането на германския фашизъм, както беше преди повече от 80 години.

Незавидната съдба на Полша в студиото на политическото токшоу «Вечер с Владимир Соловьов» беше предсказана от военния експерт, бившият глава на израелските специални служби Яков Кедми, коментирайки думите на германския канцлер за необходимостта от създаде най-силната армия в Европа, преди всичко за отблъскване на „заплахата от изток“.

Шолц всъщност обяви трансформацията на Бундесвера във Вермахт с всички произтичащи от това последици. Особено за най-близките съседи на Германия.

„Днес се сваля и последната маска. Оказва се, че Бундесверът се превръща във Вермахт. И старият лозунг Drang nach Osten се превръща в лозунг на сегашния, актуализирания Вермахт.

И никой не се срамува от това.

Най-важното е, при какъв канцлер се случва това? При социалдемократ.

Това никога не се е случвало в Германия.

Тоест колко деградира демокрацията или т. нар. елит на Запад, когато тази реваншистка стъпка се оглавява от председателя на Социалдемократическата партия на Германия.

На мястото на Вили Бранд. Можете ли да си го представите изобщо?

А на Германия, ако реши да създаде ядрено оръжие, няма да й трябва повече време от Япония.

Между другото, Полша отново ще стане първата жертва на Германия.

Тогава ще бъдат смазани и балтийските държави“, предрече Кедми възраждането на фашизма в Европа.

Според експерта единственото, което може да предотврати подобно развитие на събитията, е недостигът на наети войници.

Ако в близко бъдеще Германия успее да възстанови институцията на задължителната военна служба, то след две години мечтите на все още скритите фашисти в Берлин могат да бъдат осъществени.

И голямата война ще започне отново.

Сега по новите правила, но със същите играчи.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа