Русия връчи държавни награди за проявена храброст

Русия връчи държавни награди за проявена храброст
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.06.2022
  • Share:

Военният, който спаси 15 човека под обстрел по време на специалната операция, получи държавна награда

 

Командването връчи държавни награди на военнослужещи, отличили се в специалната операция, единият от тях е измъкнал изпод минометен огън дрона «Орлан-10», друг е евакуирал хора от обстрелван от Украйна понтон, съобщиха пред журналисти от Министерството на отбраната на Русия.

„Героят на Русия, генерал-полковник Михаил Теплинский връчи ордени за храброст, медали „За заслуги към Отечеството“ 1-ва степен с изображение на мечове, както и „За храброст“, „Суворов“ и „Жуков“ на личния състав на подразделенията на ВДВ.

Заместник-командирът на оръжейния взвод на ремонтната рота Арсен сподели, че при евакуацията на техника е попаднал под обстрел. Получил от командира на батальона задачата да евакуира останалия на понтона взвод. Арсен с шофьора успял да се доближи до понтонната переправа, да натовари 15 човека и да изпрати колата на брега. Самият той останал с пострадалия.

«Довлякох го до острова, машината ми току-що се беше върнала. Натоварих го на БРЕМ и след това ме евакуираха с ранените», каза командирът на взвода.

Ръководителят на службата за безпилотни летателни апарати към Въздушно-десантните части Игор сподели, че е получил медал за това, че благодарение на разузнаването му е била ударена вражеската артилерия.

«След извършване на разузнаване «Орлан-10» вече се връщаше обратно. По време на обстрела го приземих на полето и го измъкнах под минометен обстрел. Поддържах техниката в добро състояние, след което се върнах обратно в поделението, разузнавателните данни бяха предадени там, в резултат на което нашата артилерия потисна националистите от въоръжените сили на Украйна“, каза Евгений, старши техник на рота за БЛА.

Станете почитател на Класа