Spectator: Проруски политици ще дойдат на власт в ЕС

Spectator: Проруски политици ще дойдат на власт в ЕС
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.08.2022
  • Share:

Spectator: Проруски политици може да дойдат на власт в ЕС поради неотстъпчивостта на Украйна

Проруски политици може да дойдат на власт в ЕС, ако общественото мнение за конфликта в Украйна се промени, предположи чешкият писател Йозеф Буска в статия за Spectator.

Според него това ще стане, ако европейците приемат тезата, че Киев няма желание за деескалация, въпреки мирните усилия на Москва.

«Правителствата ще бъдат изправени пред нарастващ натиск да «нормализират» отношенията с Русия. Тези, които се съпротивляват на това, могат да бъдат заменени от прокремълски политици. Накратко, Русия ще спечели», пише Буска.

Авторът на публикацията счита, че «най-важната битка» за Украйна ще се разиграе през зимата по домовете, улиците и площадите в цяла Европа. Според писателя въоръжените сили на Украйна няма да оцелеят без постоянната военна и финансова подкрепа от Запада.

„С настъпването на зимата отчаянието може да замени притесненията и закъснелите плащания ще се превърнат в дългове. Междувременно боевете ще продължат, допълнително отслабвайки първоначалния шок на западната публика към леко възмутено безразличие. Битовите проблеми ще вземат връх, както винаги се случва», констатира той.

Буска добави, че жителите на Германия, Словакия, Кипър, България, Чехия и Гърция може да са най-уязвими по отношение на подкрепата за Украйна.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа