Безмозъчни управляват САЩ, предстои катастрофа

Безмозъчни управляват САЩ, предстои катастрофа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.08.2022
  • Share:

От 1945 г. насам, с няколко малки изключения, повечето американски президенти са склонни да дават приоритет на своята краткосрочна политическа известност или ефимерни либерални цели пред реалните и конкретни национални интереси в отношенията на Америка с други държави.

Байдън не е изключение от тези правила.

 

Превод от The American Conservative, САЩ:

 

Безмозъчни управляват САЩ, предстои катастрофа

 

 

Съдейки по скоростта, с която боеприпасите и високоточно управляемите оръжейни системи от всякакъв вид се изразходват в Украйна, настоящият американски запас от прецизно управляеми ракети и боеприпаси ще бъде бързо изчерпан.

Нереалистичните идеи около изискванията на съвременната война, съчетани с фалшивото чувство за морално превъзходство, нанесоха непоправими щети на Британската империя и в крайна сметка свалиха Великобритания до статута на второстепенна световна сила.

Основният въпрос за американците е дали нашата политическа върхушка във Вашингтон е като бронтозавър с тяло дълго 50 метра и мозък с размер на карфица.

С всеки изминал ден става все по-важно за американците със здрав разум да заменят празните мозъци, които създават постоянни политически шоута във Вашингтон, преди те да поведат американците по катастрофалния път.

Автор: Дъглас Макгрегър, полковник (в оставка), старши научен сътрудник в The American Conservative, бивш съветник на министъра на отбраната в администрацията на Тръмп, носител на награди като ветеран от бойни действия и автор на пет книги.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа