Свалени са 4 дрона над Запорожката АЕЦ, всички атаки на украинската армия са отблъснати

Свалени са 4 дрона над Запорожката АЕЦ, всички атаки на украинската армия са отблъснати
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.08.2022
  • Share:

 

При разгрома на заповяданото лично от Зеленски настъпление в няколко направления руските сили са унищожили 48 танка, 46 бойни машини на пехотата, 37 други бронирани машини, 8 пикапа с голямокалибрени картечници и над 1200 украински военнослужещи

 

 

Радиационната обстановка на Запорожката АЕЦ остава в нормите. Това съобщи министерството на отбраната в Москва в ежедневната си сводка за специалната военна операция в Украйна.

На 29 август украинските сили са пратили 4 ударни дрона на територията на централата, всички са били свалени. Един от дроновете е паднал на покрива на специален корпус 1, в който се
съхраняват ядрено гориво американско производство и твърди радиоактивни отпадъци. Рзрушения и жертви няма.

Корпус 1 е бил обстрелян и с 2 реактивни снаряда HIMARS, които са се взривили до него, обяви говорителят на руското МО ген.-лейтенант Игор Конашенков.

Всички атаки на украинската армия към Николаевска и Херсонска области са отблъснати. При разгрома на заповяданото лично от Зеленски настъпление в няколко направления руските сили са унищожили за последното денонощие 48 танка, 46 бойни машини на пехотата, 37 други бронирани машини, 8 пикапа с голямокалибрени картечници и над 1200 украински военнослужещи.


Въздушно-космическите сили на РФ са унищожили производствени цехове в завода "Интервзрывпром" в Кривой Рог.

Противовъздушната отбрана на Севастопол е свалила дрон в предградие на града.

В ДНР съюзните войски са отбили контранастъпление на украинските сили в района на село Кодема, унищожени са 20 танка и 30 бойци. На територията на ДНР с високоточни оръжия са ликвидирани над 200 бойци от ВСУ и около 40 чужди наемници.

Руската ПВО е свалила два украински самолета Су-25 и пет дрона, прехванати са три ракети "Точка-У" и 53 снаряда HIMARS, "Ольха" и " Ураган".

Президентът на ДНР Денис Пушилин междувременно обяви, че има информация за намеренията на САЩ да снабдят Киев с ракети с далекобойност 300 км. Затова ще се наложи украинската армия да бъде отблъсната на такова разстояние, заяви той.

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа