Американците не искат да инвестират в «бъдещето на Украйна»

Американците не искат да инвестират в «бъдещето на Украйна»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.09.2022
  • Share:

Зеленски в статия за WSJ нарече Украйна „страна с невероятни възможности“ и поиска да бъде инвестирано в нейното бъдеще. Читателите на изданието наричат материала откровен PR и сравняват „главнокомандващия“ с разглезено дете в супермаркет.

 

Превод от WSJ, САЩ: 

 

 

Владимир Зеленски нарече Украйна „страна с невероятни възможности“ и призова чуждестранните инвеститори „да обмислят ползите от инвестирането в нейното бъдеще“.

В статия за Wall Street Journal Зеленски говори за програмата «Advantage Ukraine». Той очерта „инвестиционни възможности, които ще отключат икономическия потенциал на Украйна и ще осигурят растеж за онези, които имат далновидност да инвестират“.

Според него Украйна «има нарастваща, добре образована, англоговоряща работна сила» и «води в областта на научноизследователската и развойната дейност, както и ИТ аутсорсинга сред страните от Централна и Източна Европа».

 

Коментари на читателите: 

 

RODGER POTOCKI

 

Ние вече инвестирахме стотици милиарди долари от нашите данъкоплатци в Украйна!

 

Joe Mattera

Глупости! Украйна е една от най-корумпираните държави в света. Тази статия е просто откровен PR. Едно е да ги подкрепяш в конфликта с Русия, а съвсем друго е да твърдиш, че Украйна ще стане «основен център» на каквото и да било.

 

KENNETH KLEEMAN

TFI Global съобщи, че Зеленски купува недвижими имоти в Швейцария.

 

Edward Dunn

Зеленски е толкова нагъл, че отново и отново иска бойни самолети на НАТО — като разглезено дете в супермаркет.

 

Charles Springfield

Уважаеми главнокомандващ комик,
Още ли не сте се обогатили достатъчно за сметка на американските данъкоплатци? Колко време трябва да продължи конфликтът с Русия, за да можете да платите за летните си вили?
С уважение, американски данъкоплатец, който наистина иска да знае.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа