Baijiahao: Русия намери начин да банкрутира Европа и да увеличи доходите си

Baijiahao: Русия намери начин да банкрутира Европа и да увеличи доходите си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.10.2022
  • Share:

Русия може да остави Европа на ръба на фалита и да увеличи приходите си. Това пише китайското издание Baijiahao. Публикуваме преразказ на материала.

 

Според анализатори конфликтът в Украйна и икономическата война на Запада срещу Руската федерация са се проточили. Поради това жителите на Европа са изправени пред високи цени на храните и горивата, а енергийната криза продължава да набира скорост.

„Европейският съюз наложи забрана на руския петрол и въглища в опита си да отслаби финансовата мощ на Русия. Танцувайки под мелодията на Съединените щати, Европа собственоръчн удуши гръбнака на собствената си икономика — енергетиката», се казва в статията.

В резултат на това антируските санкции доведоха до факта, че Русия започна да намалява доставките на газ за европейските страни. Така «Северен поток 1» започна да работи само на 20% от максималния си капацитет поради липсата на ремонтирани турбини. Освен това тръбопроводът вече бе спиран два пъти за профилактика през последните месеци. Според авторите Москва е намерила начин да фалира ЕС и да увеличи приходите си от търговия с енергоресурси.

„Европа достигна повратна точка: или компромис с Русия, или фалит. Москва намалява доставките на природен газ за Европа под различни предлози, което води до по-нисък износ, но по-високи приходи, пише изданиенто.

„Цените на природния газ и електроенергията изплашиха обикновените хора и европейските компании. Ако тази енергийна криза продължи, това ще бъде опустошителен удар за европейската индустрия», отбелязва изданието.

Освен краха на икономиката, Европейският съюз изглежда ще трябва да отложи прехода към зелена енергия за дълго време. Например, някои европейски сили вече планират да отворят отново електроцентралите си, работещи с въглища, за да смекчат щетите от недостига на газ.

„Енергийната криза също нанесе удар върху екологичната мечта на Европа“, пишат китайските анализатори.

Те също обръщат внимание на факта, че Европейският съюз е стигнал до подобен сценарий по собствена воля, подкрепяйки агресивната политика на Съединените щати.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа