Байдън: Нападението е било предназначено за Нанси Пелоси

Байдън: Нападението е било предназначено за Нанси Пелоси
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    31.10.2022
  • Share:

Мъжът, обвинен в удар с чук по главата и заплаха за живота на съпруга на председателя на Камарата на представителите на САЩ, е викал „Къде е Нансие? Той е изправен пред обвинения в опит за убийство и други престъпления ден след насилственото проникване в дома на двойката в Сан Франциско.
82-годишният Пол Пелоси претърпя операция от фрактура на черепа и наранявания на дясната ръка и дланите, но лекарите очакват пълно възстановяване. Самата 82-годишна Нанси Пелоси е била във Вашингтон със своята охрана по време на нападението, но отлетя обратно за Сан Франциско в петък следобед и отиде в болницата.
В събота следобед Нанси Пелоси излезе с изявление: „Вчера сутринта жесток мъж нахлу в семейния ни дом, поиска да се изправи срещу мен и брутално нападна съпруга ми Пол. Нашите деца, нашите внуци и аз сме с разбито сърце и травматизирани от животозастрашаващото нападение над нашия татко. Благодарни сме за бързата реакция на органите на реда и службите за спешна помощ и за животоспасяващата медицинска помощ, която получава. Моля, знайте, че потокът на молитви и топли пожелания от толкова много хора в Конгреса е утеха за нашето семейство и помага на Пол да постигне напредък с възстановяването си. Състоянието му продължава да се подобрява."
Полицията идентифицира мъжа, арестуван на място от полицаи, които се намесиха в нападението, като Дейвид Депап, 42. Той също беше хоспитализиран с леки наранявания, въпреки че полицията е разговаряла с него и се очаква той да бъде официално обвинен днес. Той беше задържан по подозрение в опит за убийство, нападение със смъртоносно оръжие, малтретиране на възрастни хора, побой, кражба с взлом и няколко други престъпления.
Полицията е била извикана от загадъчно обаждане на 911 от жилището. CNN съобщи, че Пол Пелоси е успял да се обади на 911 и е използвал кодиран език, докато е говорил с диспечера. Операторката на 911 е използвала своя опит и интуиция, за да разбере, че в този инцидент има нещо повече от това, което й е казано от обаждащия се и тя изпратила спешно полицията. Решението й е било „животоспасяващо".
Инцидентът в петък стана само ден след като полицията в Ню Йорк предупреди, че екстремисти могат да се насочат към политици, политически събития и избирателни участъци преди междинните избори и заплахите рязко нараснаха.
Джо Байдън в събота следобед каза пред репортери, че изглежда нападението е било предназначено за Нанси Пелоси и призова всички политици да осъждат политическото насилие.
Нападението разпали страхове за политическо насилие по-малко от две седмици преди междинните избори на 8 ноември, които ще решат контрола над Камарата на представителите и Сената на САЩ, идвайки на фона на най-яростния и поляризиран политически климат в САЩ от десетилетия.

Станете почитател на Класа