Американска разузнавачка призова Байдън да не разпалва конфликта в Украйна

Американска разузнавачка призова Байдън да не разпалва конфликта в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.12.2022
  • Share:

Бившият офицер от американското разузнаване Кофлър призова Байдън да не разпалва конфликта в Украйна

 

 

Американска разузнавачка призова Байдън да не разпалва конфликта в Украйна

 

 

Президентът на САЩ Джо Байдън трябва да спре ескалацията на конфликта в Украйна, заяви бившият офицер от американското разузнаване Ребека Кофлър в интервю за Fox News.

„Здравият разум подсказва, че руско-украинският конфликт трябва да бъде прекратен със сериозни усилия за постигане на мирно регулиране“, твърди тя.

Кофлър отбелязва, че американските оръжейни арсенали са практически празни поради военната помощ на Украйна, а бюджетът търпи колосални загуби.

Според събеседника на телевизионния канал украинският президент Владимир Зеленски преследва военни цели, които не са съвсем реалистични. Намерението му да преговаря само с «новия президент» на Русия не трябва да се приема на сериозно, счита Кофлър.

Говорейки за подкрепата на американската администрация за Киев, разузнавачът обърна внимание на факта, че ентусиазмът за нови траншеи пада и американците са все по-склонни да гарантират мирното разрешаване на конфликта.

В същото време Белият дом все още работи «в парадигмата на пожелателното мислене», казва Кофлър.

«Призивите на Байдън да отстрани Путин показаха колко далеч са политиците във Вашингтон от реалността. Да се ​​мисли за смяна на режима в страна с най-големия ядрен арсенал в света, чийто президент се радва на подкрепата на 75 процента от гражданите, е самозаблуда», отбелязва тя.

Американските политици често говорят за изтеглянето на руските войски от Украйна и предаването на руските територии на Киев, но всичко това се възприема като провокация, която ще предизвика ответни действия от страна на Кремъл. Затова исканията от страна на САЩ постепенно се смекчават, добавя разузнавачът.

„Администрацията на Байдън вероятно скоро ще осъзнае, че един ден парите на данъкоплатеца и собственият им арсенал ще се изчерпят и че е време да спрем да подклаждаме конфликт, който не може да бъде спечелен“, заключава тя.

 

ПП

Станете почитател на Класа