Милиард и половина зрители ще гледат голф турнир в България

Милиард и половина зрители по цял свят ще имат възможност да гледат първия изнесен голф-турнир от веригата  Volvo World Match Play 2013, който ще се проведе в средата на май на игрището Thracian cliffs край Каварна. Новината за избора на България бе съобщена от Българската голф асоциация (БГА) и потвърдена от официалния сайт на веригата.  Според БГА това е второ международно признание тази година след като страната ни бе обявена за Неразкрита голф дестинация за 2012 на голф изложението IGTM (International Golf Travel Market) в Белек, Турция.

 

Volvo World Match Play Championship е един от най-престижните голф турнири в света.

 

Събитието се отразява от над 250 световни спортни медии и се гледа от над 1,5 милиарда души. Преки излъчвания има по големи тв канали като Еurosport, Sky, CNN, Rеuters и IMG.

 

Успоредно с отразяването на играта, медиите ще представят историята на страната-домакин, условията за туризъм и бизнес, възможностите за спорт и културните забележителности в региона. Маркетинговият ефект от всички предавания, репортажи и публикации в медиите се оценява на 100 милиона USD рекламно време за България, коментират от БГА.

 

По думите на Красимир Гергов, председател на Българската голф асоциация, изборът на страната ни е напълно заслужен след 10 години усилена работа. “България демонстрира своята идентичност и отлични туристически и спортни условия пред Volvo, IMG и Европейската верига. Така тези престижни компании и организации избраха страната ни за домакин. Ние ще съдействаме изцяло на IMG и Volvo, за да организираме едно състезание от световна класа, коeто ще представи България в най-добрата светлина пред света”, коментира Гергов.

 

Според българския премиер Бойко Борисов, цитиран от Скай Спортс, провеждането на турнир от подобна големина ще допринесе изключително много за развитието на българския туризъм. „Благодарение на развитието на голфа в България ще получим възможност да се рекламираме като добра дестинация пред света“, обясни той.

 

Пер Ериксон, президент на Volvo Event Management, обясни: „Ще организираме турнира Volvo World Match Play на ротационен принцип на три изключителни голф игрища, първото от които е Тракийски скали (Thracian Cliffs). За нас е удоволствие да работим заедно с българското правителство и с БГА и сме изключително радостни, че те дадоха подкрепата си за този престижен голф турнир с богати традиции. Скоро ще обявим държавите и игрищата, на които ще бъде проведен турнирът през 2014 и 2015 г., а междувременно сме се концентрирали в това да направим прекрасен нашия първи турнир на Тракийски скали (Thracian Cliffs) през 2013 г.

 

Никола Колсартс, шампион с европейския отбор от турнира Ryder Cup 2012 и победител в миналогодишното издание на Volvo World Match Play Championship, коментира новината: “Това е едно признание за глобализацията на голфа и доказателство за иновативния подход на IMG и Volvo. Никога не съм бил в България, но съм чувал чудесни неща за страната и за Тракийски скали (Thracian Cliffs). За мен ще бъде истинско предизвикателство да защитя титлата си през май следващата година”.

 
 


Thracian cliffs очаква Тайгър Уудс и Рори Макилрой


В голф турнира Volvo World Match Play 2013, който ще се проведе от 16 до 19 май, ще участват 24-те най-добри голфъри в света, като се очаква да пристигнат водачът в световната ранклиста Рори Макилрой и най-богатия спортист в света Тайгър Уудс, който в момента е на второ място. „Тракийски скали“ (Thracian Cliffs) е едно от най-предизвикателните за игра на планетата, а дизайнерът му Гари Плеър казва: „Няма да намерите такова голф игрище никъде по света”.

Станете почитател на Класа