Челси – Манчестър Юнайтед 2:3, изгониха Иванович и Торес

Челси и Манчестър Юнайтед излязоха от 18:00 часа българско време на „Стамфорд Бридж“ в дербито от 9-ия кръг на Висшата лига.

Юнайтед поведе с 1:0 още в 3-та минута. След страхотна атака, топката стигна до Йънг, който задържа отлично, след което пусна към Рууни, той навлезе в наказателното поле, стигна почти до аутлинията, върна към дузпата на Ван Перси, холандецът стреля от движеиние, топката удари страничния стълб, след което рикошира в Луис и влезе в мрежата зад Чех.

В 12-та минута „червените дяволи“ удвоиха преднината си, отново след атака отдясно. Рафаел пусна към Антонио Валенсия, който центрира страхотно по земята, топката стигна до Ван Перси. Холандецът засече топката отблизо и вкара за 2:0 в полза на гостите.

1:2 направи Хуан Мата в 43-та минута от пряк свободен удар.

В 53-та минута, настойчивостта на Челси даде резултат. Оскар центрира към малкото наказателно поле, където Рамирес с глава надигра Том Клевърли и отблизо вкара за 2:2.

В 63-та минута пък Бранислав Иванович бе изгонен с директен червен картон.

В 69-та минута дойде най-спорната ситуация до този момент в мача. Торес остана сам в нападение между трима бранители на Юнайтед, пусна топката покрай Джони Еванс, който пробва шпагат, не уцели топката, и закачи леко испанеца по крака. Торес обаче полетя и падна на тревата. Главният рефер вдигна жълт картон на Торес за симулация, а това бе второто официално предупреждение за нападателя, който също напусна терена преждевременно.

В 75-та минута Чичарито се разписа за 3:2 в полза на Юнайтед, като останаха сериозни съмнения за засада. Получи се добра атака за гостите, Робин Ван Перси стреля, Чех първоначално отклони топката, точно преди тя да премине голлинията бе избита от бранителите в синьо, топката стигна до Рафаел, който центрира остро към вратата, където Чичарито засече за 3:2. При центрирането на бразилския бек обаче, Ернандес правеше крачка в посока на точката на дузпата, но все пак бе зад отбраната на „сините“.

В състава на „сините“ няма нито една промяна в сравнение с отбора, който победи Тотнъм с 4:2 – Давид Луис и Гари Кейхил са централната двойка бранители в отсъствието на наказания Джон Тери.

За „червените дяволи“ - Антонио Валенсия и Ашли Йънг започват по крилата.


Станете почитател на Класа