Безспорно има оживление

На пазара за жилищата оживление безспорно се наблюдава. Има наличие на реални купувачи, а изборът на такъв тип имоти, съвсем не е малък. Предлагането е сравнително разнообразно и се ръководи основно от мотивирани продавачи на жилища, които са наясно с обстановката и знаят, че скок на цените не се очаква в близко бъдеще.
Това, че има активизиране на пазара обаче не означава автоматично, че цените са тръгнали нагоре. Тенденцията се е запазила такава, каквато е била и през изминалата 2010 година. Основният обем от сделките с жилища, които могат да се ползват веднага, са в ценовия диапазон от 25 до 50 хил. евро. Най-търсените квартири остават тези, които са съчетание между изгодна цена и качество. Обикновено това са двустайни апартаменти, с размери между 55 и 70 кв.м, в хубав район, качествено строителство и добро разположение. Много от клиентите търсят и апартаменти с възможности за преустройство. Така те ще имат възможността да ги приспособят към евентуалните си бъдещи нужди.
Прогнозата ни за пазара на жилищата е към плавно стабилизиране. Ще се очаква още и лек ръст на цените и увеличаване на броя сключени сделки. Купувачите и продавачите ще намерят баланс помежду си. Това означава, че предлагането във все по-голяма степен ще отговаря на търсенето на жилища. Офертите, които ще излизат на пазара, ще бъдат разнообразни и ще покриват изискванията на по-голямата част от купувачите.

Станете почитател на Класа