Избрани са финалистите в конкурса на Карлсберг „Наздраве за зелените идеи“

От началото на конкурса на 28 септември до финала на 16 октомври се събраха 162 идеи от организации, компании и индивидуални участници от целия свят. Те са вдъхновени от конкурса, който Carlsberg Group обяви в световен мащаб в търсене на нови, свежи и нестандартни идеи за подобряване устойчивостта на компанията и качеството на продуктите й.

33 държави изпратиха своите предложения в конкурса, в това число и България. Австралия, Китай, САЩ, Израел, Русия, Малайзия, Сингапур, Мексико, Южна Африка, Нигерия и Канада, както и повечето европейски държави участваха в надпреварата за излъчването на шестте най-добри идеи. По активност българските предложения се нареждат на 6то място с 5 изпратени предложения. Най-масивно е участието на идеи от Дания и Великобритания, а повечето държави са представени с по една зелена идея. Финалистите, които бяха наградени на специална церемония на 06.12. в Париж, са от Дания, Португалия, Испания, Великобритания и САЩ. Журито, определило победителите, включва специалисти от Карлсберг в областта на маркетинг, иновации, проучване и развитие, верига на доставките. Те номинираха и избраха предложения, свързани с новаторско пакетиране, нетрадиционно използване на странични продукти, дори и употребата на водорасли в производството на биомаса в пивоварните.

Всички финалисти с представяне на техните идеи можете да видите тук:
www.Carlsberggroup.com/CSR/GreenIdeas

"Изключително съм развълнувана от многото идеи, които получихме и с нетърпение очаквам резултатите от проучванията как можем да ги приложим на практика, за да направим бирата ни един още по-устойчив и екологичен продукт. Мащабът, който конкурсът достигна ни показва, че ангажираността и сътрудничеството с нашите потребители, а и с широката общественост и всички заинтересовани лица е креативен подход, който носи голям потенциал за бизнеса", казва Шарлота Лион, Вице Президент Корпоративна отговорност в Carlsberg Group, която връчи наградите на церемонията Sustainia.

Две награди бяха връчени на 6 декември:
Наградата „Наздраве за зелените идеи" (The Cheers to Green Ideas Award): Присъжда се на компании и предприемачи с приложима концепция за устойчиво бизнес-решение. Победителите получават USD 20,000 и възможността да работят с експертите на Carlsberg, както и с партньорите на т.нар. Carlsberg Community - по веригата на иновации-производство-доставки. В тази категория журито избра: „Използване на микроводорасли за производство на биомаса" от Guillermo Luque Consuegra и Michael Malott, Великобритания. За повече информация.
Журито описа идеята като „изненадваща и истински вдъхновяваща, която надвишава представите за възможностите на пивоварството".

„Специалната награда на Якобсен": Присъжда се предимно на потребители (идеите им са по-скоро забавни и свързани с промяна на поведенческа нагласа). Победителите получават USD 10,000 и възможността да работят с експертите на Carlsberg, както и с партньорите на т.нар. Carlsberg Community - по веригата на иновации-производство-доставки. В тази категория журито избра „Идеи за еко-опаковки", от Søren Højland Boesen, Дания. За повече информация
Журито се обоснова със силната индивидуалност и изключителната страст и вдъхновение на автора, който е участвал с пет идеи в състезанието.

За Carlsberg Group
Carlsberg Group е четвъртата по големина пивоварна компания в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 45 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. През 2014 година компанията продаде близо 123 милиона хелктолитра бира или 37 милиарда бутилки бира.

За Устойчивото развитие в Carlsberg Group
Основен елемент в стратегията на Carlsberg Group за устойчиво развитие е интеграцията й в бизнес политиката на компанията. Разбирането за устойчив бизнес се внедрява в съществуващите бизнес процеси, развиват се политики, които да осигурят необходимите стандарти, търси се сътрудничество с външни партньори и се поставят глобални и местни цели, за да се подобри устойчивото представяне на компанията като стратегически процес. Тук можете да намерите повече за принципите на устойчивото развитие на Carlsberg:
http://www.carlsberggroup.com/CSR/Pages/Default.aspx

За Sustainia
Sustainia е международна консултантска агенция с централен офис в Копенхаген, Дания. Sustainia работи по идентифицирането на съществуващи решения за устойчиво развитие на компаниите в световен план и комуникира тяхното потенциално влияние и ползи за хората, общностите, градовете. С помощта на постоянно растяща онлайн общност и с база данни с повече от 3200 предложения за учиво развитие, Sustainia предлага една нова реалност, в която е възможно да живеем. Добре дошли в Sustainia: www.Sustainia.me

За Carlsberg Circular Community (CCC)
Carlsberg Circular Community се сформира през 2014 година и обедини Carlsberg с подбрани бизнес партньори, чиято цел е да постигнат нулев краен отпадък от производствената дейност на компанията чрез т.нар. модел Cradle to Cradle® (C2C®) при разработването и въвеждането на нови продукти на пазара. CCC по настоящем включва 7 партньорски организации, а целта на компанията е до 2017г. да въвлече още 17. Повече информация за Carlsberg Circular Community

За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. Перла в короната на Карлсберг България е сайдерът Somersby, който се произвежда и предлага в четири разновидности – ябълка, круша, къпина и нар.

 

Станете почитател на Класа