TAM Airlines става първи оператор на A350 XWB за Северна и Южна Америка

LATAM Airlines Group, която включва LAN Airlines и TAM Airlines, получи своя първи A350 XWB в Тулуза, Франция. TAM ще стане първата авиокомпания в Северна и Южна Америка, и четвърта в света, която оперира с новата машина. Самолетът на TAM е конфигуриран в две високи класи, с 348 места, от които 30 Premium Business Class и 318 Economy. LATAM има общо за групата 27 поръчки на A350 XWB.

Превозвачът ще започне да извършва търговски полети с A350 XWB през януари 2016 между Сао Пауло и Манаус, Бразилия. Това ще бъде последвано от линиите от Сао Пауло до Маями през март, и до Мадрид през април.

"Добавянето на този самолет към нашия флот не само доказва ангажимента ни да поддържаме една от най-младите и най-модерните флотилии в света, но също така укрепва отношенията ни с Airbus, истински партньор, с когото растем през последните десетилетия ", каза Роберто Aлво, главен изпълнителен директор на International & Alliances, LATAM Airlines Group.

" A350 XWB ни дава най-доброто, допълвайки нашия съществуващ екологично ефективен флот с най-доброто в областта на авиационната технология, за да осигури още по-високи нива на комфорт за нашите пътници ", каза Клаудиа Сендер, главен изпълнителен директор на TAM S.A.

"A350 XWB символизира мисията на Airbus да са иновативни и да осигуряват пазара с водещия самолет в света ," каза Фабрис Брежие, президент и главен изпъллнителен директор на Airbus. "Предлагайки неповторимо преживяване по време на летене и оперативна производителност, A350 XWB е перфектното решение в подкрепа на стратегията на TAM за дълги разстояния в Европа и в Съединените щати ".

През годините Airbus и TAM развиват заедно своето партньорство, за да изградят днешния динамичен авиационен пазар в региона. През 1998, TAM става Airbus оператор на A330-200. Заедно, LAN & TAM са поръчали близо 380 самолета Airbus, повече от 250 от които са в действие. Днес, LATAM е най-големият клиент в Южното полукълбо и един от водещите 10 клиенти на Airbus в света.

A350 XWB е последно поколение самолет, най-новият представител на модерното, комфортно и ефективно семейство на широкофюзелажните. Богатият спектър на A350 XWB се отличава с най-модерния аеродинамичен дизайн, фюзелаж и крила с карбонови нишки, плюс нови горивно-ефективни Rolls-Royce Trent XWB двигатели, което съвкупно намалява с 25 процента изгарянето на гориво и емисии със значително по-ниски разходи за поддръжка. За пътниците, предоставя нови нива на комфорт по време на полета, с възможности за по-широка кабина, която предоставя повече лично пространство във всички класове, включително и 18-инчови широки седалки като стандарт в икономична класа.

С доставката на TAM, през 2015 Airbus са доставили 13 A350 XWB за четирима клиенти от четири държави. Airbus са записали общо 775 фирмени поръчки от 41 клиента по целия свят, което прави A350 XWB един от най-успешните широкофюзелажни самолети досега.

 

Станете почитател на Класа