Колко пари изкарват технологичните гиганти на всеки 10 секунди?

Без съмнение абсолютният фактор, засягащ съвременния ни живот, е възможността да се репликират и съхраняват данни и то за символични суми. Революцията в информацията ни осигури многобройни придобивки и възможности на изключително ниска цена, пише VisuаlCapitalist.

 

При нулеви разходи можем да се свържем с глобален запас на цялото човешко познание. Нови приложения с внушителни функции могат да струват по-малко от долар. Междувременно споделяме мислите си с приятелите и семейството си безплатно през социални мрежи, имейл или други средства за комуникация. Това не е било възможно през цялото човешко съществуване до неотдавна и сега е осъществимо единствено заради невероятния мащаб на интернет.

 

 

Снимка 218379

 

 

Макар всички да правим връзката, че тези индивидуални дейности помагат за докарването на приходи на световните технологични гиганти, крайният размер на числата е почти непонятен за човешкия мозък.

 

Колко търсения в Google правите на ден? А вашият квартал, град или държава? Ами целият свят?

Днешните две визуализации показват мащаба на данните, обработвани на всеки 10 секунди от лидерите в сферата на технологиите, както и сумата на впечатляващите им печалби.

 

Само за 10 секунди се прехвърлят близо 225 000 GB данни, като са публикувани над 500 000 поста във Facebook, 57 000 публикации в Twitter, 46 000 търсения в Google и 2 милиона изпратени съобщения в WhatsApp.

Станете почитател на Класа