Казарма или „да”?

Връщането на казармата в България стана един от актуалните въпроси за българското обществено мнение във връзка с разрастването на конфликта в Сирия и Близкия изток. Все повече хора подкрепят идеята, че задължителното военно обучение трябва да се възобнови. Голяма част от обществото е твърдо „ЗА" връщането на наборната военна служба.
Няколко от политическите сили - ВМРО, Патриотичният фронт, Атака се обединиха около идеята за възстановяване на военното обучение, но не в познатия социалистически формат.

 

32

 

33

 

35

36


Намерението е да се върне наборната служба за срок от 3 или 6 месеца. Обучението ще има елемент на гражданска защита и оцеляване в екстремни ситуации. Планира се провеждането на национален референдум относно връщането на казармата в България. Според някои експерти обаче, това време ще е крайно недостатъчно, за да могат младежите да усвоят основните военни техники и да се превърнат в мъже. За постигането на умения и дисциплина, според някои, са необходими около 12 месеца. Поради тази причина, ще бъде поставен въпросът за задължителна 6-месечна наборна служба.
Очаква се подписката за референдум да бъде внесена следващата година и ако се стигне до одобрение, той ще бъде проведен заедно с президентските избори. BGNEWS168 пита – „За или против връщането на казармата в България сте?".

Станете почитател на Класа