Готвят промени в закона за отбраната

Личното ми становище е, че заедно с Министерството на отбраната и по-точно с политическото ръководство трябва да обсъдим как стоят нещата с военния закон и с това къде са необходими промени, каза вчера пред „Фокус“ председателят на комисията по външна политика и отбрана Димитър Чукарски.
Според него още не е ясно как се прави изборът при модернизацията на старите военни съоръжения и техника. Чукарски призовава и за „еманципация от съветския модел на въоръжаване“, който е остарял като концепция.
„Ще искам и ще говоря с министъра на отбраната да планираме международните мисии, в които имаме участие с наши контингенти, доста по-отрано, за да можем да ги обезпечим с необходимото въоръжение и ресурси, така че да не се получават неща, които се случиха в Ирак в по-отдавнашни времена. Всички тези неща са много важни, но пак казвам – много важно е промените, които ще се правят в законодателната сфера, да не се правят по няколко пъти на година, както се е случвало с много други важни закони, допълва Чукарски


Станете почитател на Класа