Задържаха данъчен служител в София

Задържан е служител на териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) в столичния район „Оборище”, съобщиха вчера от МВР. Служителят е бил съпричастен към схема за източване на ДДС, съобщи вътрешният министър Цветанов. Задържането е станало при съвместна операция на „Криминална полиция“ и НАП.
„Това е поредният случай на разкриване на корупция на държавната администрация, който трябва отново да покаже, че ще бъдем безкомпромисни с всеки опит да се злоупотребява с парите на данъкоплатците”, коментира Цветан Цветанов. Служителят е задържан заради злоупотреби с държавния бюджет, каза пред „Фокус“ изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
В последните дни от МВР обявиха, че започват серия акции срещу икономическата престъпност, след като миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че арестите и акциите на МВР са най-добрата антикризисна мярка. В понеделник Софийската градска прокуратура повторно внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу бившата шефка на НАП Мария Мургина. На Мургина са повдигнати четири обвинения - две за престъпни деяния по служба, едно за принуда и едно за подаване на декларация с невярно съдържание.

Станете почитател на Класа