25 години „Звук и светлина“ стигат

Ефектният спектакъл "Звук и светлина" получи заслужена награда за принос в развитието на културния туризъм. На осмото издание на най-мащабния форум за специализиран туризъм у нас продуктът, създаден от големия български режисьор Въло Радев, бе оценен по достойнство. Тази награда обаче поражда куп въпроси:
Ще чакаме ли още 25 години, за да се пръкне друго светлинно шоу, което да превърне в нощна атракция, да речем, Бабини Видини кули? Или Белоградчишките скали? А може би е ред това да стане и с Мадарския конник? И не е ли време на самия Царевец да се случи нещо ново, по-различно от „Звук и светлина“? Да се подготви и реализира например адекватен ПР за оперните вечери в старопрестолния град и те да се превърнат наистина в световна атракция, която да носи големи приходи. Примери в тази посока – колкото щеш! Културният туризъм в европейските страни е наситен с толкова богати, ярки и разнообразни зрелища, отдавна изпреварили родния спектакъл „Звук и светлина“, мил и драг на бабите и дядовците ни.
Истината е една: „Звук и светлина“се върти на Царевец вече четвърт век. Хлапетата, които са го гледали групово в първи клас, вече са за женене! Крайно време е за нещо ново.

Станете почитател на Класа