Пример за гнусно мутренско управление на държавата

Как се управлява мутренски държавата!

30-40 километра от гордостта на Бойко – магистрала „Тракия“ са сведени до междуградски път със скорост 90 км/ч. Това е малко след Пловдив. Някъде малко преди края на участъка с ограничението, стои една патрулка, и снима. Прави реки от пари.

Циничното е, че вместо да оправят пътя, глобяват хората. А още по-циничното е, че в този участък, в името на безопасността, трябва да караш по-бързо. Парадоксално е, но е така. Защото на бабунки е дясната лента и там е кошмар да се кара дори с 50. В резултат – минаваш в лявата лента. А там карат всички с по 120 и нагоре. Вярно е, че има ограничение, но в лявата лента НИКОЙ не го спазва. От което следва, че минеш ли там (което е фактически по-безопасно от лунния пейзаж в дясно), то трябва да караш по-бързо.

Алтернативата е да заковеш напълно законно на 90 и тотално да изнервиш всички, и дори да предизвикаш катастрофи от нерви. Естествено – по-безопасно е да вдигнеш на 120 в лявата лента.

 

 

И накрая – чака патрулката, и кешира.

А конкретно при мен се получава още един абсурд. Аз по принцип карам на магистрала със 100-110. Т.е. никога не съм извън лимитите. Сега, заради безопасността, описана по-горе, трябваше да карам със 120, за да ползвам лявата лента. И накрая кешистите щрак? Плащай  Т.е. тази безумна регулация, заместваща поправката на магистралата, реално наказва изрядните шофьори.

Това е пример за гнусно мутренско управление на държавата – дери народа, тероризирай го, и после се вози в един джип и се снимай с бабички. Дето от склерозата утре няма да помнят, че си им вдигнал цените на лекарствата (например).

Безумието е пълно!

 

 

 

Добри Божилов

Станете почитател на Класа