Двама заместник-министри са назначени в екипа на министъра на здравеопазването Божидар Нанев

В екипа на министъра на здравеопазването Божидар Нанев са назначени двама заместник-министри - Валерий Митрев и Любомир Гайдов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на
здравеопазването.
Валерий Митрев е неврохирург с магистърска степен по икономическо управление и финанси на здравните грижи, както и по здравен мениджмънт. В периода 1999 г. - 2002 г. е работил като
директор на дирекция "Болнична медицинска помощ" в НЗОК, а след това като експерт и консултант в Българския лекарски съюз.
Митрев ще работи по въпросите, свързани с медицинското обслужване, здравното осигуряване в страната и отношенията със съсловните организации на медицинските специалисти.
Любомир Гайдов е юрист с 15-годишен стаж в държавната администрация, като девет години е работил в Министерството на здравеопазването. От 2007 г. досега е заемал длъжността
административен съдия в Административен съд - София област.
Гайдов ще отговаря за сектора на общественото здравеопазване и управлението на програми и проекти в областта на здравеопазването.
Административните структури в сектора на лекарства ще бъдат ръководени пряко от министъра на здравеопазването.
Приоритетите в началото на работата на екипа ще бъдат детското здравеопазване, укрепването на системата за спешна медицинска помощ, изграждането на национална здравна политика,
насочена към запазване на медицинските специалисти в страната, налагане на финансова дисциплина в сектора "Здравеопазване" и разработване на нова методика за финансиране на болничната помощ, както и строг контрол и санкции, посочват от министерството.
Подготвят се нови устройствени актове на структурите в системата и второстепенните разпоредители с бюджетни кредити. Новата структура ще бъде предложена след анализ на наличната информация и съобразно потребностите и очакванията на гражданите, допълват от министерството. Една от основните цели е да се оптимизира администрацията и да се подобри нейният капацитет.
Екипът ще работи за създаване на нова среда на синхрон между министерството, НЗОК, съсловните организации на медицинските специалисти и организации на пациентите, се посочва в съобщението.

/ БТА /

Станете почитател на Класа