С жандармерия изведоха от БНТ Дариткова и Нинова

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова бяха изведени с жандармерия от сградата на БНТ на ул. "Сан Стефано" в София. Причина за това станаха протестиращи, които препречиха изхода от пътя и скандираха обидни лозунги. В края на предаването" Панорама" протестиращи окупираха всички изходи на Националната телевизия, за да попречат на Даниела Дариткова и Корнелия Нинова да излязат.
С жандармерия изведоха от БНТ Дариткова и Нинова
 
 

 

Протестиращи срещу правителството се събраха пред БНТ. Освен оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, те настояха за оставката и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Под обсада в сградата се оказаха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Целта на протестиращите беше да не позволят на Дариткова да напусне сградата след участието си в предаването "Панорама". Д-р Дариткова се оплака в профила си във "Фейсбук"Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!", съобщава БНР.

Към 23:30 ч. лидерът на БСП Корнелия Нинова, която също взе участие в "Панорама", беше изведена от сградата на БНТ с полицейска охрана, като част от протестиращите започнаха да я освиркват и да викат "оставка".

Към полунощ голям полицейски кордон обгради сградата на БНТ, в опит да позволи на автомобила на д-р Дариткова от ГЕРБ да напусне района на БНТ. Протестиращи събориха кофите за боклук по цялата улица „Сан Стефано“ вероятно в опит да попречат на д-р Дариткова да напусне района на сградата на БНТ.

 

 

 

 

 

"Нека госпожа Дариткова излезе и обяви добрата новина, че Бойко Борисов подава оставка. Тогава всички ще си отидем по домовете да спим. Ако не, нека от БНТ й намерят помещение, в което да спи", обяви по мегафона общинският съветник от БСП в СОС Борис Цветков, а протестиращите скандираха: "Дариткова, излез!".

Хората започна да викат: "Много ви е страх", "От какво ви е страх!", да освиркват влластта и да искат оставката на правителството на гЕРБ.

Пред входовете на националната телевизия бяха разположени полицаи и части на жандармерията.

Така Даниела Дариткова престоя час и половина след края на предаването в сградата на БНТ.

Тя бе посрещната с възгласи "Оставка", а някои от демонстрантите хвърлиха по нея и бутилки с вода и кенчета от бира. Тя успя да се качи в автомобил, но блокадата не позволи той да се движи. Имаше опит да бъде направен кордон от полицията през протестиращите, но не се получи. Бяха съборени и няколко контейнера, за да се препречи пътят на колата.

Хората казваха, че искат да говорят с Дариткова, след като от ГЕРБ твърдят, че искали "диалог", да я питат кога Бойко Борисов ще си подаде оставката. И да я призоват това да стане.

 Нямаше нагласа за ескалация на напрежение от страна на скандиращите "оставка" - нито то отношение на Дариткова и Нинова, нито към служителите на реда. 

С викове "Пазите престъпници" недоволните призоваха полицаите да освободят пътя към автомобила, за да могат да разговарят с нея.

Пред bTV самата Нинова заяви, че не разбира защо е проявена агресия и към нея, тъй като нееднократно е заявявала, че подкрепя протестите.

Ситуацията напомня на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013 година, когато той също се оказа заклещен в БНТ от демонстранти, но успя да се измъкне от единия от входовете на сградата.

Станете почитател на Класа