Наглите кръчмари се обявиха за дискриминирани

След София, във Варна и Русе също затварят всички нощни заведения. Област Русе се намира вече т.нар. червена зона на заболеваемост от Ковид-19. Затова и е взето решението. В Русе забраняват и всички видове масови мероприятия на закрито и открито.

 

В същото време директор на пловдивска болница призова и под тепетата нощните клубове веднага да спрат работа. Там обаче ще се затварят само заведения, които не са изрядни.

На този фон от Сдружението на заведенията, оглавявано от колоритния Ричард Алибегов, обявиха, че ще поискат компенсация от кметовете на градовете, които затвориха нощните заведения като предпазна мярка срещу разпространението на коронавируса. Решението за затваряне на нощните заведения изненада собствениците и те заявиха, че секторът е дискриминиран.

Според данните на РЗИ обаче, именно нощните заведения са на първо място по процент на положителните проби при възникване на огнище - над 41%. Докато за всички останали вероятността за заразяване е малко над 20%.

Според Сдружението на заведенията, затварянето им може да доведе до фалити и затова трябва да има предвидено обезщетение, когато бизнесът принудително спира работа.

Станете почитател на Класа