Борисов: Фискалният резерв да бъде даден на търговски банки с конкурс

Фискалния резерв да бъде предоставен на търговските банки, които ще бъдат избрани с конкурс. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет след среща с представители от двете фондации „Искам бебе“ и „Зачатие“, предаде репортер на БГНЕС.
Парите ще бъдат разпределени в най-добрите банки и няма да има толерирана банка. Другият вариант е да вземем кредити, които децата ни да връщат, каза премиерът. „Кажете на Петър Димитров, че съм готов за вот на недоверие и веднага да се явим на избори“, заяви премиера Борисов по повод изказването на бившия министър на икономиката и енергетиката.
Да направим закон срещу отвличанията. Този закон ще бъде от една страничка, но с изключително тежки санкции, заяви министър - председателят Бойко Борисов по повод на снощното отвличане на студента Румен Гунински в Студентски град.
На срещата с фондациите стана ясно, че до края на тази година има 8 .200 млн.лв., които ще бъдат достатъчни за изследванията на 1600 двойки. В клиниките по стерилитет могат да приемат по 400 двойки на месец, каза Радина Велчева председател на фондация „Искам бебе“. От другата година парите за ин-витро ще бъдат осигурявани и целенасочено предоставяне на изследванията на всяка една двойка.
Системата ИСУН (това е информационна система, която следи проектите по еврофондовете) вече е готова от 18 октомври, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Тя е замислена в началото по-сложно отколкото е било необходимо, каза Дянков. Направили сме я лесна и достъпна. Още днес е възможно да бъдат предоставени 7 -те милиона лева на БДЖ. „Ние с магически пръчки не преразпределяме парите, каза премиерът Борисов по повод оплакването на синдиката на железниците, че гласуваните на миналото заседание на кабинета субсидии не са били предоставени. Той запита риторично, защо досега не е имало стачка в железниците, а са били солидарни с „Тройната коалиция“.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа