НДСВ се сети да купува сградата си след вота

След изборния крах на 5 юли царската партия спешно е подала документи да закупи сградата на "Врабча" 23. Това се разбира от депозираните в областната администрация на София-град документи.
От НДСВ скриха намерението си при запитване на в. "Сега". Молбата носи дата 20 юли. Тогава областен управител все още е Тодор Модев, но той не е успял да задвижи преписката, тъй като е нужна оценка на имота. Промяна в закона за държавната собственост позволи и на политическите партии да могат да купуват ползваните от тях сгради. Молби подадоха още БСП за "Позитано" 20, ПП "Български социалдемократи" за "Аксаков" 31 и БЗНС "Ал.Стамболийски" за два етажа на "Врабча" 1. Централата на царската партия е с площ 3123.83 кв.м. В момента за нея плащат месечен наем от 3105 лв. Договорът им е до август 2015 г. Заради отпадането на жълтите от парламента обаче не е сигурно дали НДСВ ще запази зданието в идеалния център на София. ГЕРБ пък се кани да отмени законовата възможност за покупка на сгради от политически партии.
НДСВ се позовава на факта, че са получили над 1% гласове от последните избори за НС и имат двама депутати в Европейския парламент. "Поискахме такова тълкуване от ЦИК по друг случай и отговорът им беше много кратък и ясен - участието в европейските избори не е основание за наемни правоотношения", обясни областният управител Данаил Киров пред "Сега". На същото основание етаж на "Врабча 1" губи и Българският земеделски народен съюз, който изобщо не участва в последния вот.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа