Убиха Боби Цанков

Официално от МВР потвърдиха информацията, че при престрелката в София на бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Самуил” е застрелян радиоводещият Боби Цанков, предаде репортер на БГНЕС.
Инцидентът стана около 12,30 часа. Стрелбата е била в района на пл. Света Неделя – между улиците „Стамболийски“ и „Самуил". Районът около произшествието е отцепен. Следователи и служители на полицията правят оглед. На мястото са пристигнали градският прокурор на София Николай Кокинов, главен секретар на МВР Калин Георгиев и други висши служители на прокуратурата и МВР.
БГНЕС припомня, че на 13 ноември миналата година Боби Цанков съобщи, че е бил преследван от Стефан Бонев - Сако с бронирано ауди от светофара на Южния парк до светофара на „Сити центъра” в София. Цанков каза тогава, че поводът за тази атака срещу него е първата му книга: „Пряка линия с подземния свят”. Стефан Бонев, по-известен като Сако, бе задържан за заплахи за убийство срещу журналиста . Това е вторият журналист, който издаваше книги за подземния свят убит в столицата. На 7 април 2008 година край хотел "Плиска" в столицата бе убит 35-годишният Георги Стоев, известният автор на книги за подземния свят и мафията в България.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа