Няма установени груби нарушения на обществения ред при проведена полицейска операция

И тази нощ бе проведена специализирана полицейска операция на територията на столичните Трето, Четвърто и Пето РУМВР, съобщиха от МВР.
Тя бе насочена към проверка на самоличността на посетителите на питейните заведения, установяване на лица от криминалния контингент, непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и обявени за издирване. Обект на проверката бяха и спазването на режима на работа в заведенията, начина на охрана и осъществяването на пропускателен режим, както и на паркираните автомобили във връзка с разпоредбите на Закона за движение по пътищата.
Проверени са 11 заведения, 2 компютърни клуба, 3 междублокови пространства, районът на парк “Герена” и 5 спирки на масовия градски транспорт. Не са засечени лица, обявени за общодържавно издирване, както и малолетни и непълнолетни посетители на заведенията без придружител. В проверените заведения не са установени нарушения на разрешителния режим на работа, охраната и спазване на работното време. Установени са двама криминално проявени и от проверените 25 лица в междублоковите пространства.
9 неправилно паркирани моторни превозни средства са репартирани на наказателен паркинг. За неправилно паркиране на двама водачи на автомобили са съставени актове а на един е наложена глоба по фиш. Заловени са и двама водачи, които седнали зад волана след употреба на алкохол, на които също са съставени актове.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа