Цветанов: Заместник-кмет си е затварял очите за Гуцанов

Развитието на процесите, в които е участвал председателят на варненския общински съвет, е минало пред очите на Веселин Петров, бивш директор на областната дирекция на полицията във Варна и настоящ заместник-кмет по сигурността в морския град. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде Дарик радио.
Министърът призова кметът Кирил Йорданов да обясни какви са сегашните функции на Петров. “Това беше човек, който замина от София, за да въдвори някакъв ред като софийски екип в управлението на областната дирекция. Може би имаме доста пропуснати мигове от документирането на престъпна дейност, както на Дънката, така и на Гуцанов”, заяви Цветанов. По думите му тези, които са от политическия елит на страната, винаги са се чувствали по-силни, защото са смятали, че са имали някакъв по-друг имунитет от обикновените граждани.
Днес Министерството на вътрешните работи получи 50 микробуса на обща стойност над 3 милиона лева. Доставката е финансирана по проект на Инструмента Шенген. Договорът беше сключен през декември 2009 година. На тържествената церемония присъстваха министърът Цветан Цветанов, зам.-министърът Павлин Димитров, главният секретар Калин Георгиев, директори на главни дирекции, представители на партньорски европейски служби. 25 от новите автомобили с висока проходимост “Mercedes Vito” ще бъдат разпределени в структурните звена на Главна дирекция “Гранична полиция”, изпълняващи непосредствени задачи по контрол на държавната граница, 20 - в областните дирекции на МВР на външни граници и 5 - в Дирекция “Миграция”. Техниката, която получаваме днес, е още едно доказателство за приоритетите на МВР – влизането през 2011 година в Шенгенското пространство, заяви в приветствието си към служителите и гостите министър Цветанов. Убеден съм, че с тези автомобили ще се повиши ефективността на полицейската работа за покриване на критериите по присъединяването към Шенген. Ще се подобрят условията на работа и статута на българския полицай подобно на европейския му колега. Получавайки техниката, предоставена от Европейската комисия, можем да кажем, че България е един надежден партньор. Страната ни ще гарантира външната граница на ЕС чрез професионализма на българския полицай, най-вече на Гранична полиция, която има най-големи отговорности по изпълнение на шенгенските критерии, каза още вътрешният министър.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа