Борисов: Близо 30 хиляди са платени на Станишев за натрупани отпуски

Перник /КРОСС/ Близо 30 хиляди лева са били изплатени на бившия премиер Сергей Станишев за натрупаните отпуски. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след откриване на реставриран храм в пернишкото с. Старо село. Има натрупани отпуски и на министри от кабинета на тройната коалиция, каза още Борисов. Той увери, че ще издаде заповед на своите министри да присъстват задължително на заседанията на Министерски съвет.
"Министерски съвет е място, където се взимат много важни решения и на последното заседание първите четири стола, където стоят финансовият, вътрешният, правосъдният, външният министър, сиреч най-важните хора, бяха представени от заместниците. Затова им казах - повече само ако има в Брюксел събиране на министрите или някакво много-много важно международно мероприятие, където задължително трябва да отиде министър, тогава", обясни премиерът, цитиран от БНР.
Това, че президентът Георги Първанов реализира свои инициативи навсякъде в страната, отговаря на въпросите за неговия политически проект, коментира още Борисов. Той оценява тези действия на президента като негова предизборна кампания. "Не виждам защо се бавят с проекта. Начинът, по който и Румен Петков, и Курумбашев питаха, показаха и кои са му движещите мотори на партията, смята Борисов. Той се надява между него и президента да няма противопоставяне по отношение на образователната реформа.

Станете почитател на Класа