Прогноза за времето

София /КРОСС/ Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна преди пладне и над югоизточната половина. На много места в Южна България и източните райони ще превалява дъжд. В следобедните часове над северозападната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България - предимно умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 21° и 26°, в София 21°-22°. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за юни.

Над планините ще е предимно облачно и върховете ще са в мъгла. На много места ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 9°.

 

По Черноморието ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Облачността ще има значителна облачност и на много места ще превалява дъжд. Максимални температури между 19° и 21°. Температурата на морската вода е от 16° по северното крайбрежие до 20° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

НИМХ

 

Станете почитател на Класа