Месец на руската култура в Столична библиотека

София /КРОСС/ Днес от 18.00 часа в Столичната библиотека ще бъде открит официално Месец на руската култура.

Посланикът на Русия в България Н. Пр. Юрий Исаков и Директорът на Столична библиотека Михаил Белчев ще открият фотографската изложба "Золотое кольцо" и експозиция от руски книги от фонда на "Редки и ценни" издания.

Всички приятели на руската литература и култура ще могат да се насладят на музикалното изпълнение на Лидия Тарасова - драматично сопрано и доц. Наталия Тетерина - акомпанимент на пиано и любимата на всички група "Грамофон".

 

През целия Месец на руската култура са предвидени разнообразни прояви - прожекции на филми /"Диамантената ръка" с участието на Юрий Микулин; "Таборът отива към небето"; "Свой среди чужих, чужой среди своих" на Н. Михалков/, изложби на книги, дискусии.

 

На 24 юни /четвъртък/, от 18.00 ч., в зала "Надежда" на Столична библиотека доц. Георги Лозанов и режисьорът Стоян Радев ще разсъждават върху предизвикателството да разбираш и поставяш Достоевски. Студенти от НАТФИЗ ще представят монолози от романа "Идиот".

 

Месецът на Руската култура в Столична библиотека се провежда в рамките на проекта "Парад на културите - 2010", финансиран от Програма "Култура" на Столична община.

 

/ДК/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа