Рейтингът на Кунева е надут, твърдят от СДС

„Рейтингът на Меглена Кунева е изкуствено надут. Не виждаме хората, които ще застанат зад нея“. Това коментира вчера лидерът на СДС Мартин Димитров след заседанието на ръководството на партията. Според Димитров Кунева би станала сериозен опонент на изборите, ако получи подкрепата на БСП. По думите на председателя на СДС, „Георги Първанов стои зад кандидатурата на Меглена Кунева, но не го прави по явен начин, защото се страхува, че може да й
навреди“. Сините са на мнение, че „същите кукловоди, които създадоха тройната коалиция и преди това избраха Първанов за президент, сега създават проекта "Меглена Кунева". Кандидатът за президент на СДС Румен Христов посочи, че за него Кунева е все още неясен и неидентифициран кандидат. Според него на предстоящите избори шанс ще имат представителите на големите политически формации.
Ако фискалният борд не бъде приет сега, след време ще ни бъде наложен от Европейската комисия, коментира още Мартин Димитров. Той припомни, че фискалният борд е „стара наша идея“, отхвърлена от парламента с гласовете на ГЕРБ. Ние сме "за", защото страни като Полша, Германия и Чили го направиха и е въпрос на време целият Евросъюз да вземе подобни мерки, които гарантират стабилност, категоричен бе Димитров.
Кунева не е претендент, който трябва да привлича такова внимание, особено ако остане независим кандидат за президент, без подкрепа на нито една партия, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в сутрешния блок на bTV. Според него е възможно Кунева да се превърне в кандидата на тройната коалиция.
Иван Костов подчерта, че е важно президентските избори да бъдат премерване на сили между политическите формации.

Станете почитател на Класа