Сидеров обяви, че може и да не подкрепи правителството

Възможно е да не гласуваме подкрепа за кабинета при вот на недоверие към него, каза вчера лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.
На джентълменското ни поведение ГЕРБ се отплащат с подлост. Днес при гласуването видях спойка между ГЕРБ и БСП, които се съюзяват срещу "Атака", коментира Сидеров. Повод за негодуванието му стана отказът на депутатите от ГЕРБ да подкрепят кандидатурата на Сидеров за председател на антикорупционната комисия на мястото на напусналия „Атака“ Валентин Николов. Лидерът на „Атака“ обвини още ГЕРБ, че са си направили група от независими депутати, които гласуват с тях. Заради всичко това „Атака“ щяла да преоцени подкрепата си.
За предложението Сидеров да стане член и ротационен председател на антикорупционната комисия бяха 9 депутати, 93 гласуваха „против“, а 43 се въздържаха. Деветимата подкрепили Сидеров са Десислава Танева от ГЕРБ и осем от „Атака“.
Не е редно, щом Волен Сидеров е член на комисията за контрол на ДАНС, да бъде и в състава на комисията за борба с корупцията, коментира в кулоарите председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той допълни, че не се притеснява как "Атака" ще гласува в бъдеще.


Прокуратурата ще нищи договорите за лоялност

Договорите за поръчителство, които са били принуждавани да подписват депутатите от „Атака“, ще бъдат разследвани от прокуратурата, съобщи напусналият партията Валентин Николов. Освен до държавното обвинение той е внесъл сигнал и до парламентарната комисия по етика, чийто член остава след отхвърлената кандидатура на Сидеров.
Аз бях тотално излъган от Сидеров, обяви вчера пред bTV Николов. Той показа документи, които доказвали офшорните фирми на „Атака“.

Станете почитател на Класа