Освободиха шефовете на "Автомобилна администрация" в София и Бургас

Освобождаваме ръководството на „Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта и инфармационните технологии ще бъде освободено, заяви вчера в парламента министър Ивайло Московски. Той добави, че освободени ще бъдат и шефовете на управлението в Бургас. Причината: пропуски в работата заради недостатъчна превенция. Московски съобщи още, че продължава експертизата за установяване причините за катастрофата на автобуса на магистрала "Тракия" на 15 юни, при която загинаха осем души. Министърът е категоричен, че ще предложи да бъдат въведени и ограничения за възрастта на автобусите. Според него тези, които пътуват по най-натоварените маршрути и са с най-голяма амортизация, не трябва да са по-стари от 10 години. Московски смята, че трябва да се предприемат и комплексни мерки, свързани с по-завишени технически параметри: колани, антиблокиращи системи, системи за стабилизация. Междувременно от МВР съобщиха, че 43-годишният Светослав Димитров, шофьор на катастрофиралия автобус-убиец, остава в ареста за 72 часа. На Димитров са повдигнати обвинения за причиняване на смърт и средна телесна повреда на повече от един човек. За такова престъпление законът предвижда от 5 до 15 години затвор. Следователите работят по две версии за трагичния инцидент - грешка на водача или техническа неизправност на автобуса.
Вчера „Дарик“ съобщи, че сигналът за катастрофата е получен 40 минути по-рано от официално обявения пред медиите час. 10 екипа на Центъра за спешна помощ – Пловдив, са участвали в спасителната операция. Първите 7 от тях са стигнали на мястото 7 минути след подадения сигнал. В най-тежко състояние остава 46-годишната Албена Самуилова, на която е направена черепно-мозъчна операция. Продължават консултациите с различни специалисти, в това число от неврохирургия, очна и лицево-челюстна, след което ще бъде свикан консилиум в болницата за по-нататъшното й лечение.
Млад мъж, който е шофирал след автобуса на автомагистрала "Тракия", е спасил няколко човешки живота и е успял пръв да изгаси пожара в задната част, съобщи шефът на дежурния екип от аварийно-спасителния отряд в пловдивската пожарна инспектор Георги Рекин. Автомобилът на притеклия се на помощ мъж, който все още е неизвестен, е бил със старозагорска регистрация. Той е използвал личния си еднокилограмов прахов пожарогасител.

Станете почитател на Класа