ГЕРБ станали шампиони по антиконституционни закони

119 текста на закони, приети от настоящото мнозинство, са обявени за противоконституционни. Няма правителство досега в България, което да е получило толкова много шамари от Конституционния съд (КС). Това каза във вторник председателят на БСП Сергей Станишев на брифинг в парламента.
Той определи решението на КС за отмяна на глобите за работници без трудови договори като сериозна победа на социалистическата партия. Станишев припомни, че още един законов текст е бил отхвърлен по инициатива на червените. Става въпрос за въведеното изискване за представителство в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) на организации с минимум 100 000 наети работници или служители. „В условия на безработица бяха завишени критериите. Идеята беше да бъдат изхвърлени от НСТС редица работодателски организации като БТПП, Съюза за стопанска инициатива, съюз „Възраждане“ и др.“ Това каза червеният лидер, като поясни, че това бил пореден удар върху малкия и средния бизнес, които бил представлявани най-вече от тези три организации.
Според Станишев замисълът е бил да остане като основен партньор на правителството КРИБ – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, която била най-удобна на властта. Навсякъде се създават монополи в полза на големите играчи и се мачкат малкият и средният бизнес, категоричен е Сергей Станишев.

Станете почитател на Класа