Найден Зеленогорски отива в партията на Кунева

Найден Зеленогорски обяви в четвъртък, че се присъединява към проекта на Меглена Кунева.
Това стана само ден след като Зеленогорски подаде оставката си като зам.-председател на СДС. Зеленогорски, който три мандата беше кмет на Плевен и е едно от най-популярните лица на синята партия, подаде оставка и като председател на Областния съвет на СДС в родния си град.
„Оставам с най-добри чувства към СДС и към всичко, което се е случило през тези 22 години“, заяви той в четвъртък.
„Реших да напусна, защото работих за Синята коалиция и смятах, тя трябваше да се разшири и надгражда и да обедини автентичната десница, но Националният съвет реши в Пловдив друго - тя да се разтрогне“, поясни Найден Зеленогорски.
След оставката на Зеленогорски от Националния изпълнителен съвет на СДС излязоха с официална позиция.
„Нека всеки, който не се чувства част от тази общност, намери своя път там, където смята, че ще е най-полезен и пълноценен“, пише в документа. Според синьото ръководство СДС не е лидерска и апаратна партия, а е общност от личности със свободен дух и съзнание, отстояващи принципи и ценности.
„Нека всички, които искат или са поели ангажименти да подарят СДС някому, да не се крият зад оставки, а да направят крачката сами и с чест да извървят пътя си. Ако те се ползват с доверието на демократите, те сами ще ги последват.“ Това се казва още в позицията на НИС.
В прессъобщението има и цитат на вече бившия лидер на партията Мартин Димитров, че „всички политици от десницата, които отиват при Кунева, са кебапчийски котараци“.
В тази връзка от НИС на СДС попитаха Мартин Димитров „какъв е Найден Зеленогорски“.
Сините депутати също бяха гневни на Зеленогорски. С думите „кой е той, да ходи където си иска“, той бе отпратен като предател. Седесари в НС обявиха движението на Кунева за поредното отроче на ДС и предположиха, че Найден Зеленогорски се е присъединил към него заради „определени зависимости“.

Станете почитател на Класа