Дянков: Аню Ангелов e един от най-реформаторските министри

Аню Ангелов е един от най-реформаторските министри и е направил много по време на мандата. Това заяви колегата му в кабинета – финансовият министър и вицепремиер Симеон Дянков във Велики Преслав, предаде агенция Фокус.
По думите на Дянков, през последния месец двамата са водили поне десет разговора на тема повишение на заплатите във военното ведомство.
Вицепремиерът определи недоволството на офицерите от легия „Раковски“ като „изненадващо поведение на съвсем малка група, която не представлява мнозинството хора в системата на отбраната“.
Според вицепремиера, това, което Аню Ангелов и неговият екип предлагат, е преобладаващо като мнение във войската. Опонентите им били малка група на пенсионна възраст, които „се борят да се пенсионират на 49 години, да вземат 20 заплати плюс пълна пенсия и да се хванат на друга работа“.
За всички млади офицери би трябвало да е много явно, че ако направят сметка, предложението, което идва от военното министерство, е много по-добро за тях от това на тази група, която си пази привилегиите, каза още Дянков.
По неговите думи, конкретният размер на увеличението на заплатите ще стане ясен, „когато бъде готов бюджетът“.

Станете почитател на Класа